2014 International Festival
SAT FEB 22, 2014 | 11 AM - 5 PM | Free
Experience a rich tapestry of cultures woven by Dane County artists. Featurng arts, crafts, food, and performances representing more than 25 cultures, International Festival is a delight of sights, sounds and flavors!
2013 International Festival Schedule
The following abbreviations are used below for the performance venue names:
OHL – Overture Hall Lobby – Located on Level I
OH – Overture Hall – Located on Level I
PH – Promenade Hall – Located on Level II
WS – Wisconsin Studio – Located on Level III
CT – Capitol Theater – Located on Level I
RS – Rotunda Studio – Located on Lower Level
12:00 PM (5min) | OHL | Swiss Alphorn duet
A lively duet with traditional Swiss mountain instruments.
12:05 PM (5min) | OHL | Welcome
The opening ceremony of the 2013 International Festival.
12:10 PM (20min) | OHL | Zhong Yi Kung Fu Association
A traditional lion dance for good luck and prosperity.
12:20 PM (25min) | RS | Madison Maennerchor
Traditional men’s choral singing in the German language.
12:30 PM (25min) | CT | Gaelic Fusion Dance Company
Scottish dancing combined with new music, movements, and costumes.
12:30 PM (25min) | OH | Zaibas Lithuanian Dancers
A dance program with colorful national costumes and descriptive narratives.
12:45 PM (25min) | PH | Roots of Brazil Capoeira
An Afro-Brazilian martial arts dance display with acrobatics.
12:45 PM (60min) | WS | Istmo Tango
Argentinian musicians perform different tangos & milongas.
12:50 PM (45min) | OHL | The Dang-its Trio
Roots-oriented American country music with three-part vocal harmonies.
1:10 PM (45min) | RS | Goongo Peas
Interactive folk music and storytelling from the Caribbean and African Diaspora.
1:20 PM (25min) | CT | Meenakshi Ganesan & the Kalaanjali School of Dance
Bharatanatyam, a classical and colorful Indian dance from Southern India.
1:25 PM (25min) | OH | Madison Chinese Cultural Association
Spectacular Chinese performances and dance in colorful costumes.
1:35 PM (25min) | PH | Boliviamanta
Traditional Bolivian folkloric dances to promote and share Bolivian culture.
1:45 PM (45min) | OHL | West Wind
Irish and English poignant airs, lilting jigs, and dance tunes.
2:05 PM (25min) | CT | Sadira & Riad Dance Company
Authentic Middle Eastern costuming and music complete traditional and contemporary dances.
2:05 PM (60min) | WS | Veseliyka
Traditional Balkan folk style music.
2:25 PM (25min) | PH | Limanya Drum & Dance Ensemble
High energy music and dance from Guinea and West Africa.
2:30 PM (30min) | RS | Taiwan Puppet Troupe
Taiwanese Puppet Theater, otherwise known as “Glove Puppet” or “Poh-Te-Hi”.
2:35 PM (55 min) | OH | Charanga Agoza
Traditional Cuban charanga music combining European music and African rhythms.
2:40 PM (15min) | OHL | Daithi Wolfe
A strolling, Irish fiddler extraordinaire performs his lively tunes.
2:50 PM (25min) | CT | Tania Tandias Flamenco & Spanish Dance Company
Color, grace, and passion come together in fiery flamenco dances.
3:15 PM (25min) | OHL | Sergio Rico Vacilon
A unique blend of guajira-son and bolero-son, Cuban music.
3:15 PM (25min) | PH | Mesoghios Dance Troupe
Dances from the island of Crete in authentic, antique costumes.
3:25 PM (25min) | RS | KIOJA Drill Team
A combination of military close-order, exhibition drills, and African foot dances.
3:25 PM (45min) | WS | Last Gaspe Band
New England-style dance band, playing Canadian, Irish, and American fiddle music.
3:35 PM (45min) | CT | Atimevu Drum & Dance Group
Ghanian folk music and authentic dances from all tribes in Ghana.
3:55 PM (25min) | PH | Tri Bratovchedki Singers
Traditional songs from Croatia, Slovakia, Serbia, and Macedonia.
3:55 PM (45min) | OH | UW Russian Folk Orchestra
Russian and other Eastern European music performed on authentic folk instruments.
4:00 PM (45min) | OHL | Chris and Ann Plata
Music stylings combining country, folk, Tex-Mex, and conjunto elements.
4:15 PM (30min) | RS | Sergei Belkin
This Russian accordion player performs worldwide classics and folksongs alike.
4:30 PM (60min) | WS | Cajun Strangers
Cajun music played on accordion and fiddle, sung in the Cajun French dialect.
4:50 PM (45min) | CT | Handphibians
Both educational and fun, a showcase of traditional Brazilian music.
5:05 PM (55min) | OHL | Yid Vicious Klezmer Ensemble
Come dance to some fast-paced Yiddish folk music served up with chutzpah.
5:10 PM (45min) | RS | Tani Diakite Desert Trance Infusion
Danceable music from Mali performed on an instrument called a kamelingoni.
6:00 PM (45min) | CT | Stefano Gueresi
Internationally acclaimed pianist and composer from Mantova, Italy.
For more information about International Festival please contact Karra Beach at firstname.lastname@example.org or 608.258.4165
International Festival is generously sponsored by CUNA Mutual Foundation. This project is funded in part by the Arts Access Fund, a component fund for the Madison Community Foundation; Dane Arts with additional funds from The Evjue Foundation, Inc., charitable arm of The Capital Times; the Wilson Foundation and by contributions to Overture Center for the Arts. Learn how you can be part of supporting Overture’s community and education programs by clicking here.